Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

MS v přívlači 2014 Bulharsko - aktuální info














Zdravím, všechny příznivce přivlače. Rád bych se pokusil Vám touto cestou přiblížit právě probíhající mistrovství světa v lovu pstruhu přívlačí v Bulharském Asenovgradu na řece Chaye.

STŘEDA:
         S mým kolegou Martinem odjíždíme z Poděbrad v jednu hodinu ráno. Sraz je v Ořechově poblíž Brna ve 4 hodiny ráno. Po nekonečné cestě plné deště ( v Srbsku by se snad dalo i mluvit o záplavách) a kolon díky spadlých sutinám na silnici rovež v srbsku a složitém čekání na Bulharských celnicích dorážíme konečně do Asevgradu místní čas ukazuje něco před půl jedenáctou večer. Rychlá večeře a většina znás jde dohnat spánkový deficit.

Složení reprezentace:
trenér: Jiří Špáda
manažer: František Cafourek
závodníci: Michal a Tomáš Čepeláci, Ota Hlaváč a Martin Svoboda
asistenti: Milan Měsíček, Martin Foltýn, Honza Kropáček, Pavel Vokál, David Vojáček a moje maličkost Ondřej Dušek.

 ČTVRTEK:
Po krátkém spánku a vydatné snídani jsme vyrazili na prohlídku vody. Proti závodu Trout Union Cup, který zde proběhl cca před měsícem je voda zvedlá asi o 10 -15cm a mírně přikalená. V současné době (tj. po třetí hodině odpolední) kluci řeší strategii, která se buď potvrdí nebo vyvrátí na zítřejším tréninku. Také připravujeme nové nástrahy optimalizované pro tuto vodu, zatím však  jsou TOP SECRET. :).

PÁTEK:
V 9:00 začal oficiální trénink.  Většina z nás začínala na sektoru D, případně B. Ryb se chytalo poměrně málo průměrně mohl mít náš team 2-4 ryby na závodníka. Já osobně jsem patřil do té horší poloviny a dva duháčci (překvapivě nikoli potočáci) nebyl výsledek podle mých představ. Bohužel nebo bohudík zítra jsem pouze v roli asistenta.
Po obědě následovala porada kapitánů a losování. Na nový systém losování nadávala většina teamů. Doplatili jsme na to i my. Konkrétně Masrtin Svoboda vyfasoval výběhy 8,17,15,5 což je je druhá nejhorší kombinace v sektoru. Hůře jsou na tom u nás pouze slováci, kdy Juraj Smatana má součet výběhů 47, nadruhou stranu jsou teamy, které mají součet 25 na 4 kola!!! V půl sedmé večer proběhlo slavnostní zahájení, kde byla nejhroší (cca 10 lidí) divácká účast za posledních několik let. Nakonec největší "atrakcí" především pro závodníky, byl a je team z Mongolska, který je na mistrovství vůbec poprvé. Co jsem měl možnost s nimi hovořit jsou to velmi milý a vstřícní lidé. Držte nám zítra palce!
Bohužel fotky budou vloženy až k zítřku.

SOBOTA:
S Martinem jsme již tradičně dostali tu nejhorší možnou kombinaci špatných výběhů a sektor smrti - D.  V prvním kole Martin poté co se dostal na dobré "štonty" chytil celkem 11 ryb. Další kola stručně: 0,3,1 což v celkovém součtu stačilo bohužel až na dvanáctou příčku. Ostatní kluci na tom nebyli o moc líp. Oto Hlaváč 8, Tomáč Čepelák - 16, Michal Čepelák 6. Po prvním dnu se náš team usadil na 11 příčce a zítra budem útočit ze zadních pozic. Trošičku nerad musím potěšit naše slovenské kamarády, kteří vychytali velmi přesvědčinou jedničku a mají našlápnuto na medaily.

NEDĚLE:
v neděli proběhlo změn v sestavě. Tomáše Čepeláka střídal David Vojáček. Martinovi tak semnou dělal asistenta právě Tomáš Čepelák. Což pro nás bylo značnou výhodou a zároveň i cenná zkušenost. Při losování jsme dostali opět velmi špatné výběhy, což už bylo nad naší trpělivost a konzultovali jsme systém losování s vedením FIPSu. Ti uznali, že se někde stala chyba a mi dostali o něco lepší losy.  Černého petra v podobě sektoru D si pro dnešek vybral Ota Hlaváč. Martin bojoval na sektoru C, Michal Čepelák sektror B a David Vojáček si odbil svoji premiéru na sektrou A. Dnes se nám dařilo o něco lépe. Martin po těžkém boji skončil o půl bodu 8 (jinak by to byla 5). David Vojáček umístěním 15,  Dnes jsme tak byli o něco úspěšnější než včera, bohužel v celkovém umístění se to nepromítlo a Česká výprava tak zůstala na jedenáctém místě.

Naprosto famózní výkon předvedli naši Slovenští "bratři", kteří se stali mistry světa. Jejich čtení voda a spolupráce asistentů se závodníky byla na špičkové úrovní. Co se týká českého týmu, kluci do toho dali opravdové maximum, ovšem je vidět, že české ligy včetně extraligy jsou postaveny jinek než MS a byohužel se to projevilo při MS.  Jak řekl jeden člen čského teamu v souvislosti se skvělými výsledky z minulých let: ,,svět nás nejen dohnal, ale i předehnal".
 

Průměrná známka: 1,00

Komentář ke článku (0)