Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Report z poháru Rachyně 2013










Tuto sobotu, tedy 13. 4. 2013 se konal jeden z prvních bodovaných přívlačových závodů tohoto roku  - POHÁR RACHYNĚ.  Závod se konal na pstruhovém revíru Píště v k.ú. Rachyně 
( Blažejovický potok 2 ) - 413 996 nedaleko Zruče nad Sázavou. Startovní listina čítala něco málo přes 30 závodníků a objevilo se na ní i několik zvučných jmen. Účastnili se například bratři Čepeláci, Pavel Vokál, Ota Hlaváč, Jiří Šimota nebo státní trenér Jiří Špáda a nechybělo několik dalších ligových závodníků. Hlavní lovenou rybou měl být nasazený duhák, sivem, ojediněle se vyskytující potočák. Několikrát jsem byl ubezpečován, že okoun se zde prakticky nevyskytuje.

 Rád bych zde vyzdvihl myšlenku bonifikace pstruha (v našem případně 250 body). Ulovená ryba se neměří a ihned po ulovení se vrací zpět. Tento systém podle mě velmi účinně snižuje čas pro manipulaci s rybou a tím i snižuje její mortalitu.

 Spolu s mým teamovým kolegou Martinem Svobodou jsme velmi rádi přijali pozvání zúčastnit se závodu. Jako posilu s sebou bereme i mou přítelkyni, která má za úkol místo prutu obsluhovat foťák (což se vzhledem k nepřívětivému počasí nepodvedlo).

Budík ukazuje 3:30 a neochotně opouštím postel.  Za půl hodinky doráží Martin, nakládáme věcí, vyrážíme. Navigace nás nechává ve štychu. Pokouším se Martina směrovat pomocí mapy. Snad poprvé jsme nebloudili a po hodince jsme na místě. Rychlé přivítání s kolegy, po něm losování a hurá na start. V 7:30 se ozývá signál. Nasazuji růžovou nymfu. Při cca 10 hodu mi za ní vyjíždí okoun kolem 12cm. Hned je mi jasné, která bije, a veškeré proslovy pořadatelů o nepřítomnosti okounů berou za své. Nasazuji mikro nymfu. Po ulovení 5 ježatců během 15 minut se opět vracím k lovu duháků. Ovšem marně, stejně jako většina ostatních závodníku v skupině A. Ve skupině B, kde je Martin se nachytalo o poznání více. Martin za všechny 3 dopolední kola nachytal celkem 35 pstruhů a béčko vyhrál. Mých 17 ryb stačilo na průběžné 6 místo v áčku. Během oběda, kdy se podával gulášek, proběhla i prezentace prutů Favorite a nástrah Crazy Fish.

 Odpoledne se sektory vyměnili. O tom, že sektor A bude více méně o lovu okounů, se všichni přesvědčili již dopoledne. V sektoru B dominovali pstruzi. Bohužel ani mě, ani Martinovi se odpoledne moc nedařilo. Martin v odpoledním závodě ulovil za 3 kola 5 ryb a já 8. 

V 17:30 následovalo vyhlášení. Vyhlašovala se pouze první desítka. Na třetím místě se díky úspěšnému ránu umístil Martin Svoboda, druhý skončil po opravdu vynikajícím výkonu v obou kolech Pavel Hořčička  a na prvním místě spolu s největším počtem ulovených ryb za závod (37) se umístil jeden z pořadatelů Josef Prokop ml.

 

Průměrná známka: 2,25

Komentář ke článku (0)