Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Sezona 2012





Náš team letos obhajoval loňské skvělé druhé místo v Extralize. O tom jak se nám to dařilo, se dočtete v následujících řádcích.

Již sedmou sezonu nastupujeme ve stálém složení. Stejně jako poslední čtyři sezóny na postu kapitána nastupoval Martin Svoboda, teamovou dvojku jsem měl já (Ondřej Dušek), náhradníky tvořilo duo Jan a Pavel Pánkovi.

1. kolo – Labe Poděbrady (23-24. 6. 2012)

Toto kolo pořádali právě bratři Pánkové. Domácí voda byla velká výzva a s Martinem jsme chtěli tuto výhodu využít. Ovšem potvrdilo se heslo  -  ,,Domácí voda, nejhorší voda“. Ryby – především okouni se nechytali těsně za rákosím, jak jsme zvyklí, ale z koryta na přetížené rotačky či na drop-shot.  Navíc ne zrovna šťastný los spolu s nezvyklým stylem chytání na této vodě nám hned na úvod nadělil dvě 10tky. Začátek tedy opravdu famózní. Na neděli jsme alespoň částečně vypilovali tuto techniku chytání z dálky a v neděli se naše skóre lehce polepšilo. Já- 5 a Martin 7. Celkově náš team skončil na 9. místě.

Přidám malou perličku. Během nedělního ranního kola jsem měřil Davidovi Havlíčkovi. Ten útočil na jedničku a to doslova. Opět ohnutý prut, vyrážím měřit, při pohledu do podběráku mi spadla čelist. David chytal na ciankálu a na každém trojháčku měl jednoho okouna.

2. kolo – Blanice/Sázava (30. 6. 2012– 1. 7. 2012)             

Po ne zrovna šťastném začátku na domácí vodě jsme si chtěli spravit reputaci a posunout se v tabulce trochu výš. Los nám byl nakloněn 3-9 byly mě dobře známé sektory a já věděl, co mě čeká. Plný euforie jsem s přesvědčením, že se jedná o jedno z lepších míst navíc, které znám, jsem zůstal s několika závodníky trochu déle vzhůru a v závodě se to patřičně projevilo. Ráno jsem si špatně rozvrhl čas na jednotlivé úseky sektoru a tak jsem nejlepší místo celého úseku téměř nestihl pochytat. V druhé polovině závodu jsem horko-těžko doháněl ztrátu. Poslední ryba,která by znamenala posun o několik příček dopředu mi nebyla uznána (odpískáno bylo v době kdy jsem rybu měl cca metr od podběráku). Martinovi se dařilo o něco lépe. Zabojoval a jeho pětka, alespoň částečně zachránila náš propadák. Správně nas.aný jsem hodlal konečně napravit svou tristní bilanci. Při losu při nás opět svatý Petr stál a přidělil nám dobré sektory. Tentokrát jsem již šanci nepustil a dobrý los proměnil v letošní první jedničku. Martin kontroloval krásnou 3. Celkově jsme se umístili na 3. místě. Ovšem zklamání bylo velké. V neděli si vybral smůlu Martin, kdy jedna z jeho ryb měřila 99mm což znamená jeden bod, kdyby tato ryby měřila o 1mm víc, posunul by se Martin dopředu a mi tak vyhráli kolo.  3. místo bylo tak jakési štěstí v neštěstí.

3. kolo (Úhlava 25. 8. /Tichá Orlice 8. 9.)

Poslední kolo bylo opravdu „parádní“ V Klatovech na Úhlavě odmítl Martin chytat hluboké nadjezí s tím, že tento typ vody pro něj to pravé ořechové rozhodně není.  Špatně čitelné nadjezí byla opravdu třešnička na dortu za ne příliš vydařenou sezónou.  Bojoval jsem, avšak na lepší umístění než 5 to nestačilo. Martin neměl příliš štěstí na los, kdy výsledek mohl udělat prakticky jen během prvního poločasu. Jedna štika a 6 okounů stačilo na celkovou sedmičku. Další den se voda zakalila a barvou připomínala ranní Latte. 2 závod tak musel být zrušen

Kolo jsme odchytávali o dva týdny později v Chocni na Tiché Orlici. Tato voda se pro mě stala noční můrou. Okounci velikosti 6-11cm zde absolutně ignorovali moje nástrahy a tak 15 těchto minirybek a menší candátek stačili pouze na 9 místo. Martinovi tento styl vcelku vyhovoval, rychle se poučil z mých chyb, techniku odkoukal od soupeřů a pár mých poznatků stačilo na konečnou pětku.

Další závody.

Jen velmi stručně. Martin se umístil celkově 3 v divizi, já kvůli kaprařským závodům musel jedno kolo vynechat.  Martin se také zúčastnil jako asistent MS v Polsku, kde ČR skončila na 3. místě. Abych nezahanbil náš team, kontroloval jsem 2. Místem na Norstream Cupu a stejným výsledkem na Králi Úhlavy.

Rekapitulace

Pokud bych se měl zpětně ohodnotit letošní sezónu, musím bohužel přiznat, že naše očekávání bylo trochu vyšší. Na druhou stranu přibyla spousta zkušeností, které hodláme zhodnotit v další sezóně. Podle prvních zpráv by se kola měly konat na vodách, které nám více sedí a nebude tak záležet na losu jako letošní rok (okoun je přece jen stanovištní ryba).

Náš cíl na další sezonu je tedy jasný: BEDNA!!!

Za Grill team D MO ČRS Plaňany Ondřej Dušek

 

Průměrná známka: 1,75

Komentář ke článku (0)